Over Schilderen met acrylverf

Verschillende merken

Acrylverf is een verf op waterbasis. Omdat de verf in water oplosbaar is, droogt deze snel en is vrijwel geurloos. Er zijn verschillende soorten acrylverf in de handel te verkrijgen. Het is een kwestie van smaak naar welk merk je voorkeur uitgaat, want qua kwaliteit zijn de meest bekende merken nagenoeg gelijkwaardig.
Lees verder

Primaire kleuren

Primaire kleuren; de basis voor alle kleuren.
De primaire kleuren rood, geel en blauw vormen in feite de basis voor alle mogelijke kleuren. Met behulp van deze drie kleuren, in combinatie met wit en zwart, zijn praktisch alle denkbare kleuren te maken. Het enige wat je moet doen, is mengen!
Lees verder
Portret in acrylverf

In deze video uitleg laat Rem de Boer zien hoe je een portret opzet en schildert met Acrylverf.
Lees verder

Geschiedenis acrylverf

Geschiedenis acrylverfDe geschiedenis van acrylverf van toen tot nu.De geschiedenis van acrylverf gaat terug naar omstreeks 1930, terwijl de aard en keuze van kleurstoffen, pigmenten en bindmiddelen toen al een ontwikkeling van duizenden jaren achter zich hadden. Otto Röhm was de uitvinder van de commerciële acrylaatdispersies, dat werd verkocht als metaal- muur- en houtverf. Het Amerikaanse bedrijf Bocour Artist Colors ontwikkelde in 1947 in een oplossend mengsel van xyleen, tolueen en terpentijn, een methacrylaatdispersie. Deze uitvinding werd als kunstenaarsverf in 1949 onder de
Lees verder
Schilderen voor beginners