Acryl muurverf

Acryl muurverf is uitstekend geschikt voor gebruik binnenshuis. Er zijn vele soorten en kleuren verkrijgbaar om je muur en huis snel een andere look mee te geven. Het droogt vrij snel en ruikt niet sterk, met een beetje luchten is de verflucht snel weer uit je huis. Deze verf, die water als oplosmiddel heeft, is slijtvast en ook milieuvriendelijk en vergeelt niet, de kleur blijft dus mooi. Acryl muurverf verft vrij gemakkelijk en is goed te gebruiken voor de doe het zelver. Als er verf op je handen komt is het makkelijk te verwijderen met water en zeep.

Schilders mogen sinds een aantal jaren binnenshuis alleen nog maar acrylverf gebruiken, dit vanwege milieu en arbo- eisen. Voorheen werd binnenshuis voornamelijk alkydverf gebruikt op terpentine basis. Het bindmiddel van acrylverf is kunststof polymeerhars en het is dus op waterbasis.
Kwast of roller

Let op dat je de juiste rollers en kwasten gebruikt, die geschikt zijn voor acrylverf. Vind je makkelijk bij de bouwmarkt. Verfspatten kan je eenvoudig nog wegpoetsen met een nat doekje. Doe dit wel zo snel mogelijk want opgedroogde verf is veel moeilijker te verwijderen.

Na het verven kan je direct je kwast of roller onder warm water uitspoelen zodat je deze een volgende keer nog kunt gebruiken. Wil je na een aantal uren een muur voor een 2e keer verven, wikkel dan de verfkwasten en rollers in plastic folie of zet ze in het water. Dan blijven ze klaar voor gebruik. Als je kwasten en rollers eenmaal opgedroogd zijn, zijn ze bijna niet meer schoon te krijgen en zal je ze moeten weggooien.

Weggooien van opgedroogde verf, opgedroogde verfkwasten en rollers kan gewoon in de afvalbak. Verf restanten dien je in te leveren bij klein chemisch afval. Als je nog verf in het blik over hebt, sluit het dan goed en bewaar het op een droge plaats, niet in de zon bij een temperatuur van 0 tot 30 graden. Gooi het eventueel over in een kleiner blikje. Je zou het dan nog ongeveer 2 jaar moeten kunnen bewaren.

Acryl muurverf temperatuur

De ideale temperatuur om acryl muurverf op te brengen is tussen de 10 en 20 graden. De droogtijd is ongeveer 3 uur maar controleer dit voor de zekerheid op de verpakking. En kun je de muur nog een keer overschilderen als dat nodig is. Een verfklus kan dus in 1 dag afgerond zijn. Met leuk resultaat!
Acryl muurverf